Aandeelhouders, uw verouderd management maakt dat jullie geld verliezen!

door | feb 25, 2017 | 0 Reacties

 

Dames en Heren aandeelhouders, jullie kleven een managementstijl aan die noch levensvatbaar noch winstgevend is.

Jullie leggen steeds hogere prestaties op aan jullie bedrijven maar weten niet hoe die hogere prestaties kunnen worden verkregen.

 

De managementstijl die u oplegt is gebaseerd op angst, stress en autoriteit. Deze methode om leiding te geven werkte nog in het tijdperk van het Taylorisme, toen werknemers laagopgeleid waren. Deze stijl in verouderd in een land met werknemers die zich bewust zijn van hun waarde en aan wie de middelen moet worden geboden om te weten wat er omgaat in hun bedrijf.

 

In een bevrijde onderneming zijn uw werknemers gemotiveerder, meer betrokken, meer autonoom en zelfstandiger, wat de motor is van uw bedrijfsgroei.  Sterker nog, jullie zullen een outperformance vaststellen van 18,8% in uw bevrijde onderneming (volgens 10 criteria geanalyseerd door LRN), vergeleken met een verlicht bedrijf (type groot concern) en van 52,8% vergeleken met een koppig blind bedrijf (type baas = tiran).

 

Het bevrijde management vereist een volledige transformatie van uw organisatie die destabiliserend kan zijn voor managers die gewend zijn aan een bepaalde manier van managen, maar dat niet meer overeenkomt met de diepe aspiraties van de menselijke behoeften.

 

 Jullie denken te vaak dat werknemers lui zijn, geen tandje bij willen steken, dat ze niet gemotiveerd zijn en niet willen bijleren (Theorie X) daar waar de mens fundamenteel gemotiveerd is, wel wil bijleren wanneer hij de kans krijgt en hij verantwoordelijkheden zoekt en aanvaardt. (Theorie Y van Mc Gregor).

 
  • U moet een nieuw klimaat in uw bedrijf creëren om te kunnen genieten van het groeipotentieel dat in uw bedrijf aanwezig is.
 
  • De kosten van stress opgewekt in uw bedrijf wegen voor 16% op uw totale loonkosten en betekenen een rem op initiatief en creativiteit.
 
  • Autoriteit verhindert dat uw medewerkers beslissingen mogen nemen over zaken die hen aanbelangen waardoor er demotivatie ontstaat.
 
  • Tot slot ligt het motivatieniveau in uw organisaties op 9%, wat betekent dat alleen het topmanagement gemotiveerd is en de hele groep trekt, 65% van uw werknemers zijn niet gemotiveerd noch gedemotiveerd en 26% is gewoon gedemotiveerd.

 

Het is belangrijk voor uw bedrijf en de toekomstige groei ervan om in uw bedrijfsanalyse rekening te houden met deze cijfers en u af te vragen hoe u de overgang zou kunnen maken naar een bevrijd en creatief bedrijf.

 

Aandeelhouders, jullie hebben de macht om de groei te provoceren en tegelijkertijd uw medewerkers gelukkiger te maken.

 

Hebben jullie dan nooit een bedrijf gewild waar snelle efficiente beslissingen worden genomen, waar minder verantwoordelijkheid bij jullie ligt maar waar gemotiveerde medewerkers de juiste beslissingen nemen die hen aanbelangen?

 

 Welnu: actie! Bevrijd uw bedrijf!  Klik op deze link.