Getuigenis van Paul André Oprichter van Paul André Bois in Braine L’Alleud

door | apr 15, 2020 | 0 Reacties

 

Als lid van de Cercle du Lion – een business circle – had ik de gelegenheid een lezing van Anne bij te wonen.

Thema: Mijn omzet stagneert en mijn kosten stijgen. Wat nu?

Oktober 2018. Mijn bedrijf Paul André Bois, gevestigd in Braine L’Alleud, doet het goed. Onze particuliere en zakelijke klanten houden van onze kwalitatieve producten omwille van hun originaliteit en herkomst. Onze houtproducten zijn afkomstig uit goed beheerde bossen.

Ik liet de zaak over aan mijn twee zonen. Met behoud van traditie en passie leggen ze er dagelijks hun ziel in met als wens ze te zien groeien en de klanten gelukkig te maken, alhoewel de omzet stagneert en dat baart hen zorgen.  

Hoewel ik enkel nog af en toe bij de zaak langsga om het personeel te begroeten, voel ik dat er spanning is tussen het verkoopteam, de houtbewerkers en de voorraadbeheerders. Wat is er aan het gebeuren?

 

Van de lezing heb ik een mooi beeld onthouden:

« Wanneer een mens een beetje koorts voelt, gaat hij naar de apotheek om een middel tegen de koorts en jawel, dat helpt. Maar er komt een moment dat dit niet meer volstaat, dat het tijd wordt om een dokter te raadplegen. In ons dagelijks leven stellen we ons vertrouwen in specialisten en voor ons bedrijf denken we dat we het zelf wel zullen kunnen oplossen.

Ik heb Anne verschillende keren mogen ontmoeten tijdens de vergaderingen en lunchmeetings van de Cercle, om haar tenslotte in mei 2019 de vraag te stellen onze situatie te komen ontleden.

We sloten een eerste contract af voor 10 uren voor een snelle analyse van de situatie. Anne keerde terug met haar analyse en de mogelijke oplossingen.

De volgende dag ging ze aan de slag en hielp ons bij het voorbereiden en implementeren van de voorgestelde oplossingen.

Ik heb vooral geapprecieerd dat ze ons niet heeft overspoeld met aanbevelingen, noch beslag heeft gelegd op onze tijd, integendeel, ze is onmiddellijk beginnen werken met onze ploegen om de basis te leggen voor de ontbrekende schakel in onze organisatie.

In september is een nieuwe medewerker, een adjunct-directeur lid van ons team geworden.  Aan hem gaf Anne de fakkel en alle informatie door.

Dank u Anne!

Als ik u een goede raad mag geven:

Wacht niet tot het te laat is om, al was het maar enkele uren, te investeren in de hulp van een specialiste. Het is niet omdat u de baas van het bedrijf bent, dat u daarom alles weet! U moet uzelf durven omringen. We doen wel een beroep op een accountant en een fiscalist, dus waarom niet van tijd tot tijd Anne uitnodigen om te komen adviseren en te challengen om het bedrijf verder te laten groeien?

 

Tot later

Paul André

 

https://www.bois-paulandre.be/

 

Om ook van deze expertise te genieten! Klik op deze link.